Kilometerstand automatisch registreren
Aan de slagRittenregistratie Info en Tips
Het registreren van uw ritten hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn slechts een paar dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat uw rittenregistratie alle juiste informatie bevat. In deze gids geven we u informatie over alles wat u moet weten om uw reizen in Nederland correct te registreren, en geven we u een aantal tips.
Wat is rittenregistratie?
Rittenregistratie is een manier om uw belastingaangifte te staven met een gedetailleerd logboek van uw zaken- en privéreizen.
De belastingdienst stelt bepaalde richtlijnen op over hoe uw rittenregistratie eruit moet zien, en om er zeker van te zijn dat u geen problemen krijgt met uw terugbetaling, moet u ervoor zorgen dat u zich aan alle regels houdt.
Bedenk dat als u zich niet aan de regels van de belastingdienst houdt, u een boete kunt krijgen in geval van een controle. Uw reisregistratie moet aan alle eisen voldoen om een boete of andere problemen te voorkomen.
Kilometerregistratie wordt gemakkelijk gemaakt
Vertrouwd door miljoenen bestuurders
Automatiseer je rittenregistratie Automatiseer je rittenregistratieAutomatische kilometerregistratie en rapporteren conform de Belastingdienst.
Gratis aan de slag Gratis aan de slagWat moet mijn ritregistratie omvatten?
Om uw registratie te beginnen, moet u ervoor zorgen dat u de volgende informatie op uw kilometerregistratieformulier noteert.
● het model van de auto
● het type van de auto
● het kenteken van de auto
● de periode waarin u de auto gebruikt hebt
● de details van uw ritten
Al deze zaken zijn rechttoe rechtaan, behalve de details van de reis, die we nog zullen bespreken. De details van de reis zijn het deel dat de mensen meestal in verwarring brengt, maar maakt u zich geen zorgen, als u zich er eenmaal in verdiept hebt, is het eigenlijk heel eenvoudig.
Uw ritten moeten het volgende omvatten:
● de datum van de reis
● de begin- en eindstand van de kilometerteller
● het vertrek- en aankomstadres (voor elke reis)
● de route die u gereden hebt, als u niet de meest gebruikelijke route genomen hebt
● of het een privérit of een zakelijke rit is
● de privé-omrijkilometers als er tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers gereden zijn (vb. als u uw kinderen van school bent gaan halen, noteer dan de omweg, want die kunt u niet vergoed krijgen)
Er zijn speciale regels (zoals het gebruik van een vereenvoudigde methode) als u rij-instructeur bent of als u een baan hebt waarbij u veel rijdt, zoals bezorgbanen, die u hier kunt bekijken.
Moet ik ook privéritten registreren?
Ja! Als u het voertuig (de voertuigen) ook voor privé-doeleinden gebruikt, moet u ook kunnen aantonen welk deel van het gebruik voor beroepsdoeleinden is. Dit wordt berekend als een percentage van het totale aantal kilometers dat zowel voor beroepsdoeleinden als voor privé-doeleinden is gereden. Dit houdt in dat u alle ritten moet bijhouden.
Opties voor de reisregistratie
Er zijn veel verschillende methoden voor rittenregistratie. De meest gebruikelijke manieren zijn door het gebruik van fysieke logboeken, PDF-bladen, Excel-bladen of spreadsheets, en door het gebruik van een toepassing voor het bijhouden van de kilometerstand.
Wij raden aan uw ritten te registreren door gebruik te maken van een app voor het bijhouden van de kilometers, zoals Driversnote. Wij bevelen deze methode aan omdat het de enige methode is van de hierboven genoemde waarmee u de ritten die u werkelijk gevolgd hebt kunt registreren. Wat dit betekent is dat u de werkelijk gereden kilometers laat bijhouden, die dan in uw digitale logboek worden genoteerd. Van uw logboeken kunt u dan gemakkelijk een verslag maken, dat u op elk moment aan de autoriteiten kunt overhandigen.
In vergelijking met de andere methoden is het gebruik van een app voor het bijhouden van de kilometers een stuk minder tijdrovend, en kunt u uw ritten nauwkeuriger registreren.
Laat het ons weten als u vragen hebt over rittenregistratie of iets anders in verband met kilometervergoeding in Nederland.
Veel plezier bij het volgen!
Klaar met handmatig je kilometerstanden bijhouden?
Moeiteloos. Belastingconform. Bevrijdend.
Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids
- Kilometervergoeding voor zzp’ers
- Kilometervergoeding voor Werknemers
- Kilometervergoeding voor Werkgevers
- Kilometervergoeding voor Bedrijven/Teams
- Rittenregistratie
- Kilometertarieven Van De Belastingdienst 2021